mandag 16. juli 2012

Vurderer å skrive....

...oppussningsblogg!
Vi bor i et gammelt hus (var skolestue fra 1895 til 1970) og da vi flyttet inn for 5 år siden var første etasje ny oppusset, mens det gjenstod endel i 2.etasje.
Gamle Sjøliskolen



Vi har hele tiden gått med planer om opppussing og bygging av diverse...og nå er vel endelig tiden for å sette planene ut i livet...

Først og fremst trenger vi en garasje...i dag står det et gammel uthus som brukes som vedskjul og bod for sykler, plenklipper, ski og sparker...og alt annet ræl som må lagres et sted.

Vi har fått laget denne, som det skal bli plass til 2 biler, hundestall med 2 båser og mulighet for vaskt, tørk og stell av hunder, bod og muligens et gjesterom og luftegård (ja det blir på utstiden)
Garasje fra Grimstadgarasjen


Garasjen skal tilpasses slik at den blir mer lik i stilen som huset...vi satser på dører som dette
herregaard
Garasjedører fra Grandal
 Ute på bygda der vi bor er det kaldt! På vinteren har vi hatt dager med -33 grader og vanlig luft til luft varmepumpe er ikke hensiktsmessig. Vi har vannbåren varme i gulvene som varmes opp på strøm, og det vil si at vi trenger en luft til vann eller vann til vann varmepumpe for å kunne koble systemene sammen. Valget har falt på bergvarmepumpe som er et vann til vann system, dyrt men verdt invisteringen!

Til slutt har tankene om å bygge på huset kommet...ikke fordi vi har dårlig plass, men planløsningen i huset er litt alternativ og derfor har vi få men store rom. Vi har bla annet en veldig stor gang i 2. etasje som med påbygg av en ark ca 2,5m ut fra huset vil gi oss muligheten til å få en fin tv-stue der gangen nå er. Det gir oss også mulighet til å trikse og mikse i det som idag er loftstue (på 45kvm) slik at det blir plass til hvertfall 2 fine soverom pluss oppholdsrom mellom) Bildet av huset øverst viser vinduene inn til loftsstuen, og det lar seg ikke gjøre å dele rommet i 2, for å få 2 nye rom. Da må vi bytte vinduer og det ønsker vi ikke. Et evt påbygg vil løse mye og vi får et stort og fint vaskerom i første etasje på kjøpet :D

Påbygget er tenkt slik som her...
Hus i samme stil...
....men vi ønsker tett utbygg, ikke med veranda og bislag.
Illustrerer kanskje litt bedre, men tett også i 2.etasje



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar